Leefstijl

Leefstijlcoaching draait om gezond(er) GEDRAG. Door je gedrag op het gebied van leefstijl aan te passen, ga jij je lichamelijk, mentaal en sociaal beter voelen. Uitgangspunt daarbij is een laagdrempelige benadering die je verleidt stap voor stap een andere keuze te maken in het dagelijks leven. Een keuze die bij je past en daarom vol te houden is.

Leefstijl is eigenlijk alles wat je doet en laat op het gebied van gezondheid en welzijn. Als leefstijlcoach help ik je daarin keuzes te maken en in actie te komen. Ik gids, maar jij neemt de regie.

    Coaching op het gebied van leefstijl kun je op verschillende manieren ontvangen.

  • Zo kun je deelnemen aan het leefstijlprogramma CooL dat vanaf 2019 in de basisverzekering zit. Zie hieronder bij CooL voor meer uitleg.
  • Of ik kan je individueel coachen op het gebied van leefstijl. Thema’s die voor jou belangrijk zijn komen aan bod. Zie ook Individu.
  • Voor organisaties en bedrijven kan ik een op maat gemaakt programma op het gebied van leefstijl ontwikkelen, zowel voor medewerkers als eventuele cliënten. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk het wetenschappelijk onderbouwde programma CooL op maat te maken.

CooL
De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht of ernstig overgewicht en een matig verhoogd risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten, die graag willen werken aan een gezondere leefstijl om fitter en actiever te worden. De GLI zit in de basisverzekering en bestaat uit een 8 maanden durend basisprogramma met 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken. Daarna start het onderhoudsprogramma van 16 maanden met eveneens 8 groepsworkshop en 4 gesprekken. Tijdens de workshops staat iedere keer een ander thema op het gebied van leefstijl centraal. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaringen met anderen. De CooL-groep bestaat uit 8-12 personen. Natuurlijk komen leefstijlonderwerpen voeding, beweging en gedragsverandering aan bod, maar ook thema’s als slapen, ontspanning en zingeving worden behandeld.

Dit programma is sinds 1 januari 2019 opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat wanneer je voldoet aan de criteria en je een verwijzing hebt van je huisarts of POH, je kunt deelnemen zonder dat dit gevolgen heeft voor je eigen bijdrage of risico. Deelname is echter niet vrijblijvend, dus motivatie is een belangrijke voorwaarde.

Tarief particulier
90 euro per uur, inclusief btw

Tarief zakelijk
Offerte op aanvraag. Workshops, trainingen, lezingen maar ook individuele coaching binnen bedrijven, organisaties etc. zijn mogelijk; ik lever altijd maatwerk. Informeer geheel vrijblijvend en mail naar frank@destap.org of bel 06-50476906.

Extra
De gemeente Nijmegen stelt ieder jaar via de Meedoen-regeling 150 euro ter beschikking voor mensen met een laag inkomen. Daarvoor krijg je bij De Stap drie gesprekken van een uur. Kijk op de site Gemeente Nijmegen voor meer informatie.

Je kunt iedere donderdagochtend gratis meewandelen met mijn wandelgroep Wandelen op Donderdag. Vanaf Gezondheidscentrum Danielsplein vertrekken we vanaf 11:00 uur voor een wandeling van een klein uur door Nijmegen-West. Iedereen kan meedoen.
Na de wandeling gaan we, voor wie wil, soepie doen bij Quick 1888 aan de Dennenstraat.

KvK: 71496173
BLCN: L0131
AGB code onderneming: 90066143
AGB code zorgverlener: 90105687

Logo Avleg