De Stap

Frank Verkuylen
Al enige tijd ben ik geaccrediteerd leefstijlcoach en sinds ruim een jaar ook coach. Eind 2019 heb ik namelijk in Rotterdam, bij Begeleiden voor Iedereen, de geaccrediteerde opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’ afgerond.
Het jaar daarop ben ik genomineerd voor ‘Leefstijlprofessional van het jaar 2020’ bij de vereniging Arts en Leefstijl.
Hieronder vind je het profiel zoals de Vereniging Arts en Leefstijl die heeft samengesteld aan de hand van inzendingen geschreven door mensen die mij als (leefstijl)coach meemaken of hebben meegemaakt:
“Frank stort zich niet als een sportfreak op sporten, maar kijkt naar alle facetten die bij leefstijl horen. Daarnaast heeft hij aandacht voor de persoon, ipv alleen de diagnose. Wat is het verhaal achter het gewicht. Hij kan erg goed luisteren, stelt de goede vragen, oordeelt niet en kan makkelijk verbinden. Hij wandelt daarnaast wekelijks met een groep in Nijmegen-West. Zijn enthousiasme werkt zeer aanstekelijk in de contacten. Hij geeft goede raad en steun. Hij luistert en helpt zonder de ander te belasten met adviezen. De waarde van alleen luisteren en er zijn overtreft heel wat therapeutisch standaardwerk. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen door eigen ervaring te vertellen. Hij is niet de professional die het allemaal wel weet.”

Een paar jaar geleden ben ik vanwege een reorganisatie bij een regionaal dagblad vrijwillig vertrokken op de redactie. Na een periode van rouw ben ik stap voor stap op zoek gegaan naar iets anders. Daarvoor heb ik een heel onderzoekstraject afgelegd waardoor puzzelstukken langzaam in elkaar zijn gaan vallen. Na de introductiecursus leefstijlcoach aan de HAN, besluit ik de post hbo-opleiding aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid te volgen. Afgestudeerd in 2017 en besloten een eigen bedrijf te starten. Het jaar daarop dus bij Begeleiden voor Iedereen gestart met een ‘algemene’ coachopleiding en sinds 2019 samen met mijn vrouw De Stap – Begeleiding en Coaching opgericht.
Ik zag het, voelde het en veranderde van infographicsredacteur in leefstijlcoach en coach.

Lennie Meijerink
Sinds mijn opleiding psychologie ben ik tot op heden, met veel plezier en bevlogenheid, werkzaam in de gehandicaptenzorg en de laatste jaren in het bijzonder in de jeugdzorg. In 2015 had ik echter behoefte aan verdieping. Naast bezig zijn met beleidsplannen en het voeren van overleggen en vergaderingen, wilde ik verder op zoek naar het unieke van de individuele mens. Wat drijft iemand, wat maakt dat iemand reageert zoals hij reageert, wat maakt eenieder uniek?  Wat maakt dat iemand soms vastloopt en welk zetje kan helpen om een persoon weer tot ontwikkeling te laten komen?

Ik ben toen begonnen aan de opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’. Wat heb ik ontzettend veel mogen leren, over het vak, maar zeker ook over mezelf. Met name geleerd hoe ontzettend veel verschillen er zijn; er zijn zoveel perspectieven en ze zijn allemaal waar. De opleiding heb ik met succes afgerond en vanaf 2016 mag ik mezelf LVSC-geregistreerd coach noemen.
Niet lang daarna kon ik binnen mijn organisatie de training participatief leiderschap volgen, verzorgd door Hartelijk Gefaciliteerd en tevens volgde ik een 2-daagse training Visualiseren, gegeven door de Bikablo Academy. Het faciliteren van groepen vond ik zo ontzettend leuk om te doen, dat ik me daar verder in wilde ontwikkelen. Ik heb dan ook de opleiding tot teamcoach bij opleidingsinstituut “Begeleiden voor Iedereen” succesvol afgerond. De systeem theoretische visie blijkt mooi aan te sluiten op mijn oude liefde psychologie. De cirkel is daarmee rond.

De Stap
Samen vormen wij De Stap. Een praktijk voor coaching en begeleiding, met leefstijl als één van de specialisaties. Iedereen is welkom bij De Stap. Zowel Frank als Lennie coachen individuen. Lennie geeft ook coaching aan teams en begeleiding aan groepen. Frank is tevens geaccrediteerd leefstijlcoach.
Neem gerust verder een kijkje op deze site en uiteraard kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Adres:
De Stap – Begeleiding en Coaching
Castellastraat 122
6512 EZ Nijmegen
06-50476906
06-28826970

Privacyverklaring De Stap