De Stap

Frank Verkuylen
Sinds ruim een jaar ben ik geaccrediteerd leefstijlcoach (BLCN: L0131) en ik studeer op dit moment voor de opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’. Eind dit jaar hoop ik deze opleiding af te ronden en lid te worden van de beroepsvereniging LVSC.

Een paar jaar geleden ben ik vanwege een reorganisatie bij een regionaal dagblad vrijwillig vertrokken op de redactie. Na een periode van rouw ben ik stap voor stap op zoek gegaan naar iets anders. Uiteindelijk is dat het beroep van leefstijlcoach geworden. Daarvoor heb ik een heel onderzoekstraject afgelegd waardoor puzzelstukken langzaam in elkaar zijn gaan vallen. Na de introductiecursus leefstijlcoach aan de HAN, besluit ik de post hbo-opleiding aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid te volgen. Afgestudeerd in 2017 en besloten een eigen bedrijf te starten. Ik zag het, voelde het en veranderde van infographicsredacteur in leefstijlcoach en binnenkort coach.

Lennie Meijerink
Sinds mijn opleiding psychologie ben ik tot op heden, met veel plezier en bevlogenheid, werkzaam in de gehandicaptenzorg en de laatste jaren in het bijzonder in de jeugdzorg. In 2015 had ik echter behoefte aan verdieping. Naast hoog-over bezig zijn met beleidsplannen en het voeren van overleggen en vergaderingen, wilde ik verder op zoek naar het unieke van de individuele mens. Wat drijft iemand, wat maakt dat iemand reageert zoals hij reageert, wat maakt eenieder uniek?  Wat maakt dat iemand soms vastloopt en welk zetje kan helpen om een persoon weer tot ontwikkeling te laten komen?

Ik ben toen begonnen aan de opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’. Wat heb ik ontzettend veel mogen leren, over het vak, maar zeker ook over mezelf. Met name geleerd hoe ontzettend veel verschillen er zijn; er zijn zoveel perspectieven en ze zijn allemaal waar. De opleiding heb ik met succes afgerond en vanaf 2016 mag ik mezelf LVSC-geregistreerd coach noemen.

Niet lang daarna kon ik binnen mijn organisatie de training participatief leiderschap volgen, verzorgd door Hartelijk Gefaciliteerd en tevens volgde ik een 2-daagse training Visualiseren, gegeven door de Bikablo Academy. Het faciliteren van groepen vind ik zo ontzettend leuk om te doen, dat ik me daar verder in wilde ontwikkelen. Momenteel volg ik dan ook de opleiding tot teamcoach bij, wederom, opleidingsinstituut “Begeleiden voor Iedereen”.

De Stap
Sinds 1 mei 2018 ben ik, Frank, eigenaar van De Stap. In het begin een coachpraktijk alleen op het gebied van leefstijl. Vanaf begin dit jaar is mijn vrouw Lennie mede-eigenaar van De Stap geworden. Samen hebben wij De Stap doorontwikkeld naar een praktijk voor coaching en begeleiding, met leefstijl als een van de specialisaties. Iedereen is welkom bij De Stap. Zowel Frank als Lennie geven coaching aan individuen. Lennie geeft ook coaching aan teams en begeleiding aan groepen. Frank is degene die zich gespecialiseerd heeft in leefstijl.

Neem gerust verder een kijkje op deze site en uiteraard kun je altijd geheel vrijblijvend contact met één van ons opnemen.

Adres:
De Stap – Begeleiding en Coaching
Castellastraat 122
6512 EZ Nijmegen

Privacyverklaring De Stap