Coaches

Frank Verkuylen
Eind 2017 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Sindsdien werk ik als geaccrediteerd leefstijlcoach. Ik wilde me echter nog meer gaan verdiepen in het vak van coaching. Daarom heb ik in Rotterdam, bij Begeleiden voor Iedereen, ook nog de geaccrediteerde opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’ gevolgd.

Als je gecoacht wordt, verander je. Waarom? Omdat je een zoektocht start naar een antwoord op een vraag die je hebt. Misschien krijg je een nieuw inzicht. Misschien ga je uiteindelijk anders kijken naar je vraag. Misschien lukt het je meer je ‘probleem’ te accepteren in plaats van te willen veranderen. Allemaal mogelijke antwoorden die zorgen voor verandering. Wat het thema van je vraag ook is: leefstijl, voeding, zingeving, verlies, stress of wat dan ook, jouw zoektocht verandert je.
Veranderen wat je kunt veranderen, accepteren wat onveranderlijk is en weten wat het verschil daartussen is. Verantwoordelijkheid pakken voor het eerste, maar oog hebben voor de andere twee, dat vormt de rode draad in mijn manier van coachen.

Mensen die door mij gecoacht zijn, bevestigen die aanpak.
Een deel van hen heeft, n.a.v. mijn nominatie voor ‘Leefstijlprofessional van het jaar 2020’ bij de vereniging Arts en Leefstijl, een klein profiel geschreven:
“Frank stort zich niet als een sportfreak op sporten, maar kijkt naar alle facetten die bij leefstijl horen. Daarnaast heeft hij aandacht voor de persoon, ipv alleen de diagnose. Wat is het verhaal achter het gewicht. Hij kan erg goed luisteren, stelt de goede vragen, oordeelt niet en kan makkelijk verbinden. Hij wandelt daarnaast wekelijks met een groep in Nijmegen-West. Zijn enthousiasme werkt zeer aanstekelijk in de contacten. Hij geeft goede raad en steun. Hij luistert en helpt zonder de ander te belasten met adviezen. De waarde van alleen luisteren en er zijn overtreft heel wat therapeutisch standaardwerk. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen door eigen ervaring te vertellen. Hij is niet de professional die het allemaal wel weet.”

Lennie Meijerink
Sinds mijn opleiding psychologie ben ik tot op heden, met veel plezier en bevlogenheid, werkzaam in de gehandicaptenzorg en de laatste jaren in het bijzonder in de jeugdzorg. In 2015 had ik echter behoefte aan verdieping. Naast bezig zijn met beleidsplannen en het voeren van overleggen en vergaderingen, wilde ik verder op zoek naar het unieke van de individuele mens. Wat drijft iemand, wat maakt dat iemand reageert zoals hij reageert, wat maakt eenieder uniek?  Wat maakt dat iemand soms vastloopt en welk zetje kan helpen om een persoon weer tot ontwikkeling te laten komen?

Ik ben toen begonnen aan de opleiding ‘Coachen in de transitionele ruimte’. Wat heb ik ontzettend veel mogen leren, over het vak, maar zeker ook over mezelf. Met name geleerd hoe ontzettend veel verschillen er zijn; er zijn zoveel perspectieven en ze zijn allemaal waar. De opleiding heb ik met succes afgerond en vanaf 2016 mag ik mezelf LVSC-geregistreerd coach noemen.
Niet lang daarna kon ik binnen mijn organisatie de training participatief leiderschap volgen, verzorgd door Hartelijk Gefaciliteerd en tevens volgde ik een 2-daagse training Visualiseren, gegeven door de Bikablo Academy. Het faciliteren van groepen vond ik zo ontzettend leuk om te doen, dat ik me daar verder in wilde ontwikkelen. Ik heb dan ook de opleiding tot teamcoach bij opleidingsinstituut “Begeleiden voor Iedereen” succesvol afgerond. De systeem theoretische visie blijkt mooi aan te sluiten op mijn oude liefde psychologie. De cirkel is daarmee rond.

De Stap
Samen vormen wij De Stap. Een praktijk voor coaching en begeleiding, met leefstijl als één van de specialisaties. Iedereen is welkom bij De Stap. Zowel Frank als Lennie coachen individuen. Lennie geeft ook coaching aan teams en begeleiding aan groepen. Frank is tevens geaccrediteerd leefstijlcoach.
Neem gerust verder een kijkje op deze site en uiteraard kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bezoekadres:
De Stap – Begeleiding en Coaching
Castellastraat 122
6512 EZ Nijmegen
06-50476906
06-28826970

Privacyverklaring De Stap